1240X100

הבלוג של מקימי

משלוחי מנות בלי לחרוג מהתקציב

עמותת מקימי - משלוחי מנות בלי לחרוג מהתקציב
מאת mekimi

ראשית כל יש לזכור את מהות המצווה – לא צריך הררי ממתקים בשביל לצאת ידי חובת המצווה אלא משלוח מנות הכולל 2 מנות בכדי להרבות באהבה ואחדות… אז לפני שאנחנו ממלאים את המשלוח בעשרות סוגי חטיפים וממתקים- כדאי לזכור שאפשר לצאת ידי חובה גם במשלוח מנות של מאכל ומשקה, ואת יתר המשלוחים לאנשים החשובים לנו ניתן להרכיב ולעצב כרצוננו.

כמובן, גם אם רוצים לחסוך זה לא אומר שצריכים לוותר על הייחודיות וההשקעה בהכנת משלוחי המנות.

אז הנה כמה רעיונות והמלצות למשלוחים מושקעים אך לא בהכרח יקרים:

1. משלוח מנות ממצרכים ביתיים – ניתן להכין עוגות, עוגיות, פשטידות ועוד המון דברים בריאים (יחסית למשלוחי מנות קנויים סטנדרטיים) ובהשקעה נמוכה יחסית. ככה גם המשלוח יראה יותר אישי ומושקע לעומת משלוח מוכן שנקנה בחנות.

2. מיחזור חומרים – אין הכוונה במיחזור משלוח המנות של השכנים, אלא ממש בשימוש בחומרים ביתיים שאינכם צריכים עוד על מנת ליצור כלי יפה וייחודי למשלוח המנות. (חיפוש באינטרנט יניב שלל תוצאות – החל ממשלוחי מנות בקופסאות שעשויות מבקבוקי פלסטיק ריקים, משלוחים בקרטוני ביצים, שקיות נייר ועד למשלוחים המוגשים בקליפות עצים או גלילי נייר טואלט). כך אתם מעניקים כלי יפה, מעוצב ומקורי, שומרים על הסביבה ומקבלים מועמדות לתואר “המשלוח הכי ירוק בשכונה”.

3. משלוח לפי מאכל – לדוגמא משלוח שכולו על טהרת התפוח (סיידר תפוחים, עוגת תפוחים, תפוחים בצבעים שונים) – במשלוח כזה השחקן המרכזי הוא המאכל (תפוח, או “תירס חם” עם פשטידת תירס וכד’ ) ולכן חשוב פחות כמות המאכלים וניתן להסתפק גם במשלוח קטן עם נושא מעניין ומקורי.

4. משלוח לפי נושא: לדוגמא משלוח שכולו אדום או ירוק – גם במשלוח כזה העיקר הוא הנושא אשר בחרנו למשלוח ועיקר תשומת הלב תינתן לנושא של המשלוח ולא לפרטים המרכיבים אותו ולכן ניתן להסתפק גם במשלוח עם מעט מרכיבים נושא מעניין ומקורי.

5. משלוח ילדות נוסטלגי – שוקו ולחמנייה, הזדמנות לחזור לימי בית הספר העליזים. לחמניות תוצרת בית ישדרגו משמעותית את המשלוח, ויהפכו אותו לאישי ומיוחד. אורזים בשקית נייר או בקופסא שמזכירה את תיק האוכל בבית הספר.

6. להימנע ממשלוחים קנויים – מלבד העובדה שהם ברובם מכילים מאכלים שלא מוסיפים לבריאותנו הם גם בדרך כלל יקרים לעומת המשלוחים הביתיים.

7. בניה לפי תקציב קבוע – בנו את המשלוח לפי התקציב והתאימו למשלוח שלכם את המבצעים המוצעים ברשתות – אם בכל זאת לא הצלחתם להתאפק ורצתם לסופר הקרוב להצטייד במלאי חטיפים – הכינו תקציב למשלוח, נסו להתאים את המוצרים שמוצעים במבצע כך שישתלבו במשלוח שלכם, ואל תחרגו מהתקציב.

8. לא צריך להכין לכל השכונה – כולם מוצפים גם כך בהררי משלוחים וממתקים – אז אולי אתם לא באמת צריכים להכין משלוחים לכל השכונה או היישוב. כדאי להכין רשימה מסודרת למי באמת רוצים וצריכים לתת משלוח ובמקרה ופתאום יש הפתעות וצריך להכין משלוח נוסף תמיד ניתן להשתמש במלאי החטיפים שממילא קיבלתם מהשכנים ואינכם מעוניינים להיתקע איתם בערב פסח, או גרוע מכך בתוך קיבתם הרגישה של הילדים.

9. משלוחים קהילתיים – במסגרת זו אתם בוחרים למי מקהילתכם אתם רוצים לתת משלוח מנות והוא מקבל משלוח אחד עליו רשום מי מחברי הקהילה שותף בו, או לחילופין שולחים משלוח לכל חבר קהילה מכל הקהילה. העלויות של משלוחים כאלו הינן מוזלות ובסוף אף נותרים רווחים שאותם ניתן לתרום לארגוני חסד. רצוי לתאם עם הועד הקהילתי הצטרפות למיזם כזה.

10. לפעמים העיקר זה המחשבה – במקרים רבים מכתב מרגש הכולל חידוש או רעיון מעניין למשמעות החג או למצוות “משלוח מנות איש לרעהו”, יחד עם משלוח מנות מקורי ואישי יותירו הרבה יותר רושם ממשלוח קנוי וגדוש בערימות חטיפים …

חג פורים שמח!

אולי יעניין אותך גם

תרומות

מאת אנה webs.co.il

24 מרץ 2022

תרומות לפסח

חג הפסח מתקרב אלינו בצעדי ענק ומאות אלפי משפחות בישראל לא יודעות מה יהיה להן לאכול בשולחן החג. אם הגעתם לכאן אנו מאמינים שאתם מעוניינים...

קרא עוד

מאת שמעון כהן

29 אוג 2021

גזירות התקציב החדש עלולות למוטט משפחות

הגזירות הכלכליות של היום שאחרי התקציב כבר מעבר לדלת וב-"מקימי" מזהירים: "סל ההוצאות המשפחתי יעלה במאות שקלים בממוצע למשפחה. בארגון "מקימי" העוסק בשיקום משפחות כלכלי...

קרא עוד

מאת mekimi

1 אפר 2020

משבר הקורונה: איך לנהל את כלכלת הבית?

משבר הקורונה: איך לנהל את כלכלת הבית? בגדים לפסח? אגירת מזון? ומה עם המשכנתא וההלוואות? – ישראל ליבמן מעמותת מקימי מנסה לעשות קצת סדר בבלאגן...

קרא עוד

בקשת סיוע